Många företag använder företagsbilar i sin dagliga verksamhet och en del företag klarar sig inte utan dem. Ett exempel på det är företag inom samhällskritisk verksamhet. Om ni behöver åka runt med en massa utrustning är en företagsbil att rekommendera.

Det finns flera vägar att gå beträffande det här och huruvida det ska vara en företagsbil eller en förmånsbil. Båda har sina för-och nackdelar och det finns en del krångliga regler för dem båda.

En företagsbil får exempelvis endast bli använd i arbetet medan en förmånsbil även får användas privat. En stor fördel med en förmånsbil är att personen som kör den kommer ta hand om den som om den vore deras egen. Ni slipper då ha dedikerade personer som tar hand om bilarna och ni slipper förvara dem under nätter och helger.

Oavsett om ni väljer företagsbil eller förmånsbil så är det en god idé att byta ut dem med jämna mellanrum. Bilar tappar snabbt i värde så det är lika bra att sälja dem innan värdet sjunker för mycket.

Kolla på och köp bil online

Om ni ska köpa flera bilar på en och samma gång kan ni säkerligen få ett bättre pris. Det gäller bara att hitta rätt från början. Ni kan exempelvis kolla in Bildeve.